mnemonic-ansatte representerer Norge i European Cyber Security Challenge 2019

Simen Lybekk og Bendik Hagen fra mnemonic er to av ti personer som skal representere Norge i European Cyber Security Challenge 9-11. oktober i Bucuresti.

I april arrangerte NTNU finalen i Norwegian Cyber ​​Security Challenge (NCSC) for tredje år på rad. I tillegg til å være Norges nasjonale mesterskap i cybersikkerhet, danner NCSC 2019 også grunnlaget for utvelgelsen av deltakere til laget som skal representere Norge under European Cyber ​​Security Challenge. 25 finalister møtte opp til finalen på NTNU Gjøvik, hvorav de aller fleste kvalifiserte seg fra den innledende runden i begynnelsen av mars. Etter landsfinalen valgte juryen årets landslag. Konkurransen hadde en øvre aldersgrense på 25, hvor fem av de ti lagmedlemmene var juniorer (16-20 år) og resten seniorer (20+ år). Laget har også støttepersonell bestående av seks personer.

Simen og Bendik jobber til vanlig som sikkerhetsanalytikere i mnemonic. Simen har en bachelorgrad i informasjonssikkerhet fra NTNU Gjøvik, og jobber mye med preservasjonsarbeid knyttet til spillemaskiner og arkademaskin- og programvare på fritiden. I likhet med Simen, har Bendik en bachelorgrad i informasjonssikkerhet fra NTNU Gjøvik. Han er med i TGHack og lager Capture the Flag (CTF) sikkerhetsoppgaver til The Gathering på fritiden. Tidligere i år vant Bendik også finalen i Master of Cyber ​​Security. Begge har lang erfaring med CTF-konkurranser, og deltar jevnlig i slike. Dette er tredje året på rad Simen er en del av det norske landslaget, mens Bendik er med for første gang.

European Cyber ​​Security Challenge 2019 arrangeres av ENISA, og finner i år sted i Romania’s hovedstad Bucuresti. Her deltar de fremste sikkerhetstalentene fra hvert deltakerland, og møtes for nettverking og samarbeid, men først og fremst for å konkurrere mot hverandre i en teknisk CTF-konkurranse. Deltakerne vil bli utfordret i å løse sikkerhetsrelaterte oppgaver innen websecurity, service security, hardware security, crypto puzzles, reverse engineering og forensics, og samtidig samle poeng for å løse dem.

Som forberedelse har det norske laget deltatt på to øvelser, i tillegg til å hatt hjemmeoppgaver relatert til å utvikle oppgaver. Mesteparten av treningen har likevel gått med til å spille CTF-er som har gått i perioden frem til finalen i Romania.

Ifølge Simen og Bendik er det mest interessante med konkurransen å få muligheten til å bryne seg på favorittdisiplinene mot motstandere som regnes som de unge og ledende talentene i sine respektive land. Å kunne smykke seg med en høy stilling hadde selvfølgelig vært morsomt, men det mest underholdende er å vise at man klarer å løse gode og utfordrende oppgaver.

Vi ønsker Simen, Bendik og det norske landslaget lykke til!

Les mer om Europen Cyber Security Challenge her.