Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ferd inngår partnerskap med mnemonic

Ferd har inngått avtale om å investere i mnemonic. Målet med det nye partnerskapet er å sikre et langsiktig eierskap mellom de ansatte og Ferd, samt øke satsingen på internasjonal vekst.

Norske mnemonic har vokst til å bli en av de største tjenesteleverandørene av cybersikkerhet i Europa, og er en foretrukken sikkerhetspartner for store offentlige virksomheter og private selskaper. Selskapet er en betrodd kilde til Europol og andre politimyndigheter globalt av informasjon fra selskapets trusseletterretningsarbeid.

- Vi er utrolig stolte av det vi har fått til og det tjenestespekteret vi leverer i dag. Nå ønsker vi å satse sterkere utenfor Norge, samtidig som vi fortsetter å bli bedre på kjernevirksomheten vår, sier gründer og daglig leder i mnemonic, Tønnes Ingebrigtsen. - Med på dette ønsker vi å ha med oss en ambisiøs partner som tenker langsiktig, legger han til.

- Ferd er et gjennomprofesjonelt miljø med den forretningserfaringen vi ser etter og det verdisynet vi krever for et slikt partnerskap. Sammen skal vi fortsette å levere de beste sikkerhetstjenestene til våre kunder – og jobbe mot ekspansjon til nye land, sier Ingebrigtsen.

Ferd vil gjennom sitt erverv av aksjene tilrettelegge for et bredt medeierskap og majoriteten av selskapet vil fortsatt være eid av Tønnes Ingebrigtsen og de ansatte i selskapet, slik det har vært de siste 18 årene. Transaksjonen vil ikke føre til endringer i selskapets drift eller ledelse, og Ingebrigtsen fortsetter som daglig leder og beholder den samme eierandelen han har hatt siden oppstarten i 2000.

Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap som har som visjon å skape varige verdier og sette tydelige spor. De ser på investeringen som starten på et langt og tett partnerskap.

- mnemonic er et fantastisk spennende selskap som hver dag gjør en uvurderlig jobb med å sikre norske og internasjonale virksomheter. Vi er utrolig imponert over selskapets ansatte, integriteten i arbeidet deres og den posisjonen de har etablert i Norge og internasjonalt, sier Morten Borge, konsernsjef i Ferd.

- Markedet for cybersikkerhet er under hurtig utvikling og vi forventer høy etterspørsel etter mnemonics tjenester etter hvert som datamengden og antall cyberangrep øker. Vi tror mnemonic er godt posisjonert for dette, avslutter Fredrik Bjørland, Senior Investment Manager i Ferd.

 

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Rikke Klüver Voll, kommunikasjonskonsulent i mnemonic:

Telefon: +47 414 21 660        

E-post:

Fredrik Bjørland, Senior Investment Manager i Ferd:

Telefon: +47 952 01 850        

E-post:

 

 

Om mnemonic

Det norske selskapet mnemonic ble etablert i 2000, og er i dag en av Europas største aktører innenfor området cybersikkerhet. mnemonic har et ekspertteam bestående av over 170 sikkerhetskonsulenter, produktspesialister, trusseletterforskere, hendelseshåndterere og etiske hackere, som kombinert med selskapets egenutviklede sikkerhetsplattform Argus jobber med å oppdage og forsvare kunder mot avanserte angrep og trusler fra Internett. mnemonic har hovedkontor i Oslo, samt kontorer i Stavanger, Stockholm og London.

 

Om Ferd

Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer. I tillegg til den kommersielle virksomheten har konsernet et omfattende engasjement innenfor sosialt entreprenørskap. Ferd er en langsiktig og aktiv investor med utgangspunkt i Ferds verdigrunnlag og fortrinn. Ferd hadde ved inngangen til 2018 en verdijustert egenkapital på NOK 32 milliarder og eies av Johan H. Andresen med familie.