#WatchOut: alvorlige sikkerhetsfeil avdekket i GPS-klokker for barn

På vegne av Forbrukerrådet har mnemonic gjennomført en teknisk sikkerhetsvurdering av GPS-klokker markedsført mot barn og foreldre

I skrivende stund er alle GPS-klokkene som omtales i sikkerhetsvurderingen tilgjengelig for salg både i norske butikker og på nett. GPS-klokkene blir også markedsført under andre merkenavn i utlandet.

TOK KONTROLL OVER ENHETENE

I testene fant mnemonic alvorlige sikkerhetsfeil i tre av de fire enhetene som ble vurdert. Feilene kan føre til at sensitiv informasjon om brukeren kan havne i feil hender. Feilene var ikke teknisk vanskelige å utnytte, og i to tilfeller kunne en tredjepart i all hemmelighet ta kontroll over GPS-klokken.

– Forbrukerprodukter kobles i økende grad opp mot internett. Dette fører til nye nivåer av datagenerering, -innsamling og –behandling. Det er viktig å være oppmerksom på truslene slike produkter kan åpne opp for, dersom sikkerheten ikke prioriteres. Vi vil berømme Forbrukerrådet for å sette dette på agendaen, sier Harrison Edward Sand, ansvarlig for denne tekniske sikkerhetsvurderingen i mnemonic.

Last ned Forbrukerrådets analyse av smartklokker for barn, og mnemonics tekniske rapport her.

Nedenfor kan du se Forbrukerrådets kampanjefilm, og et intervju med mnemonics Harrison Edward Sand om sikkerhetsfunnene.

For spørsmål eller mediehenvendelser, vennligst kontakt 

 

Les mer om #WatchOut her:

Daily Mail

The Telegraph

CBS

BBC

Aftenposten 

TV2