- I sin søknad dokumenterer mnemonic gode rutiner og god kompetanse innen hendelseshåndtering. Vi synes det er svært gledelig at mnemonic nå blir med oss i prosessen videre, og det bekrefter ordningens relevans som et forebyggende sikkerhetstiltak for det norske samfunnet. Den erfaringen vi nå får sammen vil være til stor hjelp for å eventuelt kunne utvikle ordningen og arbeidsmåten ytterligere, sier direktør Kjetil Nilsen i NSM.

NSMs kvalitetsordning er ment å hjelpe organisasjoner og selskaper med å finne sikkerhetsleverandører som tilfredsstiller strenge krav til hendelseshåndtering.

Les mer om ordningen på NSM sine sider

mnemonics hendelseshåndteringsmiljø er ett av de største i Europa. I løpet av 2016 førte mnemonics team for hendelseshåndtering mer enn 25 000 timer, og så langt i 2017 har dette tallet overgått 30 000. Dette tilsvarer over 17 årsverk.

- mnemonic har over 15 års erfaring med hendelseshåndtering og har håndtert noen av de mest seriøse sikkerhetshendelsene i Norge. Derfor var det naturlig for oss å bli med i dette programmet. Vi er svært positive til NSMs kvalitetsordning og ser frem til å styrke det gode samarbeidet vårt ytterligere, sier Tønnes Ingebrigtsen, daglig leder i mnemonic.

Fra tidligere av jobber partene blant annet sammen i mnemonics forskningsprosjekt Semi-Automated Cyber Threat Intelligence (ACT), som prosjektpartnere i forskningsprosjektet Oslo Analytics ved UiO, og i styret til CCIS.

PARTNERSKAP PÅ TVERS AV SEKTOR OG LANDEGRENSER

- Partnerskap mellom aktører fra det offentlige, private, akademia og politimyndigheter er viktige for mnemonic, og for å styrke hendelseshåndterings- og det øvrige sikkerhetsmiljøet i Norge, sier Tønnes Ingebrigtsen.

mnemonic samarbeider også med flere internasjonale aktører innen trusseletterretning og forskning. Blant annet Europol European Cybercrime Centre (EC3)CERT-EU og Global Cyber Alliance.

mnemonic er en aktiv del av Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST), og det eneste private norske CERT i det europeiske Trusted Introducer-nettverket, som har som formål å skape samarbeid mellom hendelseshåndteringsteam i Europa og globalt.

Trenger du assistanse med, eller vil lese mer om, hendelseshåndtering i mnemonic? Les mer om våre hendelseshåndtering leveranser.