Skriv ut

Møt Jan Henrik

Hva innebærer det å jobbe i mnenomic? Møt Jan Henrik og les om hvordan han opplever arbeidsdagen.

Min jobb

Jeg er sikkerhetskonsulent i mnemonic security services (mss). I denne avdelingen gjør vi blant annet utvikling og implementering av overvåkningsløsninger som IDS/IPS. Disse løsningene setter vi inn i nettverk for å detektere angrep og avvik fra normal kommunikasjon. Dette innebærer både analyse av ulike hendelser, rådgivning og oppfølging mot kundene våre. Dette krever at vi jobber målrettet for til enhver tid å holde oss oppdatert på trusselbildet.

Slik ble jeg tatt i mot da jeg startet

Da jeg startet i mnemonic fikk jeg tildelt en fadder som hadde ansvar for at jeg fulgte opplæringsplanen for avdelingen, og som også svarte på alt jeg hadde av spørsmål. Opplæringen var krevende – men spennende – og inkluderte alt fra workshops om hvordan man bør opptre som konsulent, til teknisk opplæring og analysekurs i utlandet. I tillegg til det faglige var det også mange hyggelig sosiale arrangementer. Hele prosessen var tydeligvis nøye gjennomtenkt, og gav meg de nødvendige forutsetningene for å bli med inn i nye prosjekter. Samtidig fikk jeg muligheten til å bli godt kjent med resten av mnemonic.

En dag på kontoret

Noe av det jeg liker best med mnemonic er at jeg møter nye utfordringer hver dag. Jeg starter normalt dagen med å lese e-post og rapporter som har kommet inn, og deretter må jeg prioritere de ulike oppgavene som har dukket opp i forhold til pågående prosjekter og gjøremål.

Kort fortalt er det få “typiske” dager på kontoret, min arbeidsdag endrer seg fra fase til fase i ulike prosjekter.

Hvorfor mnemonic?

Jeg var i en heldig situasjon og kunne velge mellom flere attraktive arbeidsgivere det siste året av masterstudiene. Det var flere årsaker til at valget falt på mnemonic:

  • Med Nordens beste fagmiljø innenfor informasjonssikkerhet fremsto selskapet som en drøm for en nyutdannet som ønsker seg godt fotfeste i bransjen!
  • Med 100 ansatte er mnemonic store nok til å konkurrere i komplekse prosjekter, men samtidige små nok til at det er lett å bli kjent med alle. Organisasjonen er ubyråkratisk og fleksibel, med en arbeidsstil som gir oss mange fordeler.
  • Sist, men ikke minst, er fokuset på videreutvikling av ansatte en viktig faktor. Vi reiser ofte på kurs og seminarer for å holde oss oppdaterte, og jeg føler at min kompetanse blir satt stor pris på - både av ledelsen i mnemonic og av våre kunder.

Kontakt Jan Henrik for mer detaljer om mnemonic som arbeidsplass:

Jan Henrik S. Straumsheim Konsulent 415 26 290
 

Wergelandsveien 25, 0167 Oslo - Telefon 23 20 47 00 - Fax 23 20 47 01 kontakt@mnemonic.no