Skriv ut

Møt Martin

Hva innebærer det å jobbe i mnenomic? Møt Martin og les om hvordan han opplever arbeidsdagen.

Min jobb

Jeg jobber i mnemonic security services (mss) som sikkerhetskonsulent. I denne avdelingen jobber vi med logg-analyse, trusseletteretning, nettverksanalyse og sikkerhetsmonitorering av nettverk. Gruppen jeg jobber i har ansvaret for utvikling, oppsett og konfigurasjon, implementasjon, og drift av overvåkningsløsninger som IDS/IPS, samt egenutviklet teknologi. Dette krever tekniske ferdigheter innen sensorteknologi og ved manuell analyse av ulike sikkerhetshendelser kombinert med mellommenneskelige egenskaper ved rådgivning og kundeoppfølging. Jeg er også med i mnemonic incident response teamet (mirt) og tar del i hendelseshåndtering relatert til dette.

Slik ble jeg tatt i mot da jeg startet

 Da jeg startet på operasjonssenteret som sikkerhetsanalytiker på deltid var jeg bachelorstudent. Opplæringsopplegget var omfattende og krevende, med en bratt læringskurve. Internopplæring og workshops avholdt av senioranalytikere regelmessig for å stadig skjerpe våre analytiske ferdigheter. Jobben på operasjonssenteret lærte meg enormt mye jeg også dro nytte av under studiene!

Etter endt master startet jeg fulltid. Selv om jeg allerede kjente store deler av avdelingen mnemonic security services etter 2,5år i selskapet fikk jeg varm velkomst til konsulenttilværelsen. Ytterligere opplæring fulgte snarlig: 3-dagers konsulentkurs, teknisk opplæring og sertifisering, og flere tekniske analysekurs i utlandet. I tillegg til en faglig hverdag var det ofte hyggelige sosiale arrangementer. mnemonic har gitt meg den nødvendige balasten jeg trenger for å ta del i nye spennende prosjekter og avansert problemløsning.

En dag på kontoret

Det er få dager som er like i mnemonic – de tilpasses ut ifra prosjekter og trusselbilde. Normalt starter jeg dagen med å lese epost og ulike rapporter, deretter må jeg prioritere eventuelle nye oppgaver mot pågående gjøremål og prosjekter.

Det er vanskelig å oppsummere alt en arbeidsdag kan inneholde, variasjonen er enorm – noe av det jeg liker best med mnemonic!

Hvorfor mnemonic?

Etter 2,5år i mnemonic ved endt masterstudie, ble valget av arbeidsplass enkelt. Jeg valgte mnemonic av mange årsaker:

  • Med Nordens fremste fagmiljø innen informasjonssikerhet er det som en drøm å få jobbe med andre som brenner like mye for faget som meg!
  • Jeg hadde vært heldig å se organisasjonen fra innsiden og visste at mnemonic har et unikt arbeidsmiljø og kultur - med 140 ansatte er mnemonic store nok til å konkurrere i toppen, samtidig som det ikke er for stort til å fremdeles være litt «personlig».
  • mnemonic har en ubyråkratisk, fleksibel og smidig organisasjonsstruktur som gir mange fordeler.
  • Jeg ønsket også å jobbe med store komplekse prosjekter innen et fagfelt jeg har en sterk lidenskap for.

Kontakt Martin for mer detaljer om mnemonic som arbeidsplass:

Martin B. Nordby Konsulent 9283 7485
 

Wergelandsveien 25, 0167 Oslo - Telefon 23 20 47 00 - Fax 23 20 47 01 kontakt@mnemonic.no